Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.
Home arrow Horses arrow Flinte van het Merelhof
Flinte van het Merelhof PDF Print E-mail
Written by pieter   
Monday, 07 July 2008

Obsession B (Karioka del Follee * Quidam de Revel) * Gran Rio (Graphit - Ramiro Z) * Dozent (Duft II) * Ratsherr (Radetsky)

6 jaar

Parcours: 1,10

Flinte van het Merelhof stamt af van het internationale springpaard Obsession B, die internationaal aan het doorbreken is onder James Peeters. 

 

Obsession B stamt af van de internationale springhengst Karioka de Follee, die momenteel onder Mc Clain Ward  in het amerikaanse circuit het mooie weer maakt.  De moeder van Obssesion B heeft een droomafstamming: Quidam de Revel uit Night and Day XX.  Uit dezelfde stam komt Primo des Bruyeres de vader van olympisch kampioen Jus de Pomme.

 

Moeder is Granne van het Merelhof.  Die via haar vader Gran Rio de genen van Graphit en Ramiro Z voert.  Gran Rio stamt uit de Vornholz stam van Arie die we kennen van de Pilot vader Perseus en van Radetsky.  Via haar moeder voert Granne het bloed van Duft (die we kennen van Argentinus en Duftglass) en dat staat garant voor beweging.  Verderop vinden we Radetsky terug, wat betekent dat we hier lijnteelt hebben op de moederlijn van Arie.

 

Flinte heeft een veulen Landor S, succesvol springpaard onder Gerd Sosath (oa volvo worldcup winnaar) en onder andere vader van Wandor van de Mispelaere en een hele rits internationale springpaarden en gekeurde hengsten (Lobster, Landser, Landora...).

 

Flinte wordt momenteel klaargemaakt voor de sport.  Ze liep deze winter har eerste oefenparcoursen en werd dressuurmatig doorgereden.Gezien haar kwailtieten als sportpaard, haar genetisch potentieel en haar fantastische eerste veulen houden wij haar aan als fokmerrie.

 

Image

 

Landor S (meer info op www.holstenhoeve.be en www.sosath.com)

 

Image

 

Obsession B

 

Image

 

Flinte als veulen  en Granne

Last Updated ( Saturday, 10 March 2012 )
 
< Prev