Another great RocketTheme Joomla Template brought to you by the RocketTheme Joomla Template Club.
Home arrow Horses arrow Orchidee
Orchidee PDF Print E-mail
Written by pieter   
Monday, 07 July 2008
Brown Boy * Fantastique * African Drum XX

 

Orchidee stamt van de internationale springhengst Brown Boy, die het zeer goed deed onder Albert Voorn en wijlen Takashi Tomura.  Brown Boy stamt van de topvolbloed Lucky Boy XX.  Hij werd onder andere vierde in de worldcup van Mechelen.

 

De moeder van Orchidee, Liana, is de volle zus van Fideel, internationaal springpaard onder Guido Bruyninckx en Harrie Theeuwes.  Ze stamt af van Fantastique, boegbeeld van het BWP, BWP ambassadeur en vader van Jeremia (Urs Fäh) en Janique (Ludo Phillipaerts). 

 

Verder in de moederlijn vinden we de Nederlandse volbloed African Drum XX.  African Drum XX die we kennen als vader van Prins Drum van Bellet, een hengst die zeer verdienstelijk presteerde onder Erik Wauters. African Drum XX is ook moedervader van Carnival Drum, een hengst die het fantastisch deed in Ierland.

 

Orchidee liep verdienstelijk bij de vierjarigen en bij de VOR.

 

Orchidee is de moeder van Enigma van het Merelhof (Udo van het Maailand - Darco * Wendekreis * Saygon), Farez van het Merelhof (Obsession B - Karioka del follee * Quidam de Revel), Azur MH  (Karioka del Follee) en Caprice MH (Cavaggio Z). Enigma van het Merlhof won op 5 jarige leeftijd de Hergon Cup in het kader van de BWP hengstenkeuring en bereikte de halve finale van de vijfjarigen in het Panhof in Peer.Ze overleed enkele maanden later.

 

Image

 

Eerste veulen van Orchidee: Enigma van het Merelhof

 

 

Image

 

Lucky Boy XX, grootvader van orchidee

Last Updated ( Thursday, 31 December 2009 )